Proč volit dřevostavbu

Background

A máme tu díl 1. miniseriálu o dřevostavbách s názvem - Proč volit dřevostavbu

Za dřevostavbu je v dnešním pojetí stavebnictví považována taková konstrukce, jejíž nosná část je zhotovena ze dřeva.

Historie dřevostaveb se na našem území počítá na stovky let. Je to dáno geografickou polohou a klimatem a tím pádem původně bohatě zalesněným územím s dostatkem levné a dostupné stavební suroviny.

A jaké vám nabízíme výhody z toho, když se rozhodnete konkrétně pro naši dřevostavbu?

Výroba panelů, tzn. jednotlivých dílců, ze kterých se dřevostavba skládá, probíhá ve výrobní hale celoročně, nejsme ovlivněni nepříznivými vlivy počasí. To má vliv na kvalitu a přesnost jednotlivých dílců.

Montáž dílců na připravené základové desce je možná v průběhu celého roku.

Hrubá stavba (obvodové stěny, příčky, stropy a střecha) je práce počítaná na dny. Konkrétně záleží na velikosti a složitosti objektu.

Celý dům je potom na správně připraveném staveništi hotový až o několik měsíců dříve, než by byl postaven (pro mnohé) tradiční zděnou technologií.

Jste-li nuceni po dobu výstavby bydlet v provizoriu, třeba v podnájmu, tak dřevostavba panelovou technologií je to nejlepší řešení.

Obvodová stěna je vždy tenčí než stěna zděná mající stejný tepelný odpor. Na shodné půdorysné ploše máte proto o několik m2 větší plochu užitnou.

S našimi materiály dodáváme pouze difúzně otevřenou konstrukci obvodových stěn, bez parotěsné fólie. Dnes tuto variantu považujeme za běžný standart.

Nosná konstrukce a vnější dřevovláknitá tepelná izolace je z přírodní obnovitelné suroviny.

Speciálně pro ekologicky uvažující klienty: nosné konstrukční dřevo a tepelná izolace vyrobená ze dřeva, mají kladnou bilanci oxidu uhličitého. Uvažujeme celý životní cyklus, od těžby, přes zpracování, výrobu, zabudování do konstrukce až po jeho likvidaci po konci životnosti objektu. Fakticky to znamená, že strom po dobu růstu pohltí více oxidu, než se ho v další fázi využití dřevní hmoty vyprodukuje.

A na závěr, chcete pasivní dům? Ani to není problém, i pro dřevostavbu se jedná o zaběhnutou technologii se všemi potřebnými parametry. 

V dalším díle se podíváme na systém Diffuwall a jeho vznik.

Zpět na další články